Første test med Quick Timing

Da er vi endelig igang med tidtakningen.

Vi satt opp løsningen for målkamera nå i helgen under Norges Cupen på Råde. Quick Timing var med på selve oppsettet og var med for å lære seg sporten BMX og se hvordan et slikt arrangement ble kjørt i praksis.

Timing2

Vi testet kun målkamera denne helgen og vi fikk gode resultater og ble endel klokere på hvordan dette må settes opp og ikke minst hvor raskt ting må foreligge etter målpasseringer slik at Quick Timing kan tilpasse programvaren til våre behov og bruksmønstre. De vil nå legge siste hånd på verket og oppdatere softwaren til BMX slik at vi kan fra neste sesong kjøre løp med Quick Timing.

Ting vi erfarte i helgen var:

  • Måldommere kaster skygger over målstreken som igjen trigget motion detection systemet. Det ble generert hundrevis av unødvendige bilder som måtte sorteres ut. Dette vil bli løst nå i neste versjon av programvaren slik at målkamera sender kun opp bilder til server dersom det er også et brudd i fotocellen. Altså det er en reell passering av målstreken.
  • Det er mye vær og vi hadde en fantastisk vær så PC bruk er ikke en utendørssport. Vi hadde store problemer å se dataskjermene til tider.
  • Kamera måtte justeres iht. lys sensitivitet når det ble skyet og solen endret seg. Dette er en enkel sak hvor man ser raskt at bilder blir mørke eller lyse slik at man kan justere dette ved en klikk eller tre på kamera-optikken.
  • Det støver godt så et skap til PC som står i målområde er nok en nødvendighet.
  • Vi erfarte noen feildømminger av dommerne, og dette var med 2 hundredels sekund osv som er umulig å se med det blotte øye. Med kamera løsningen kan man nå enkelt påvise rekkefølgen over målstreken. Dette betinger selvsagt at alle ryttere må sykle med sideplate/nummer. Ved tvil kan dermed måldommer konfrontere målkamera beviset før endelig dom settes for rangeringen.

Timing3

 

Alt i allt meget positivt og lærerikt.

Nå starter vi jobben på vår bane å montere opp utstyret og sette seg inn i alle komponenter og teknologien.

Dette ser vi frem til.

 

Legg igjen en kommentar