Nordisk mesterskap, Solid innsats av Gressvik bmx-klubb

 

Jesper Hassfjord vinner av gutter 11 år og Karsten Grøva nr. 8
Jesper Hassfjord vinner av gutter 11 år og Karsten Grøva nr. 8

Det sto 10 ryttere fra Gressvik bmx-klubb ryttere på gaten under Nordisk mesterskap på Velde arena 2.- 4. august 2013.
Vi var ikke dårlig representert i løpsledelsen heller med hele 5 stk. fra Gressvik bmx-klubb ; Tove og Kent-Åge jenssen, Morten Roer , Kristin og Knut Grøva.

Været var særdeles spennende og varierende, temperaturen var helt opp mot 30 grade celsius krydret med lyn, torden, storm, regn og nydelig sommer vær. Supercross konkurransen ble som følge av kraftig regnvær avlyst etter ca 10 min trening søndag.

Været
Været

Fredag 2. august gjorde klubbens Eliterytter Per-Erik Nilsen en suveren innsats og kom nr. 2 i timetrail, pga torden vær måtte tiden taes manuelt og var neppe helt presis pga Random gate system.

Lørdag 3. august var en stor dag rent sportslig og det var Gressvik ryttere med å kjempet i teten i alle heat hvor de var med. Axel Stenberg parkerte de andre i sine heat og jeg vet at hadde vi hatt flere med fra i denne klassen hadde det vært flere med i toppen.

I gutter 11 år expert hadde vi 2 ryttere med og begge kom seg til finalen; Jesper Hassfjord vinner klassen og Karsten Grøva nr 8 i Norden 2013. Dette er veldig bra.
Mattis Roer hadde noen knallstarter men klarte ikke helt å holde konsentrasjonen og tenningen gjennom løpet.

I «Gubbeklassen» dvs cruiser 30-39 rocket vi skikkelig, både Grotnes og undertegnede vinner alle innledende heat.
I finalen ; Pål Grotnes nr. 1 og Øyvind Hassfjord havner nr. 3  grunnet mye trafikk.

Cruiser 30-39 år
Cruiser 30-39 år

Elite menn Per-Erik Nilsen Vinner alle sine innledende heat og viser klasse. Pullet som det heter i bmx er enormt og han treffer backsidene av kulene som et skudd hver gang.
I Finalen er han innvolvert i litt rot på første strekken men kjører seg solid inn på 2. plass bak den Norske landslagsrytteren Martin Hellevik. Nilsen ser solid ut om dagen og jeg tror Hellevik med flere ikke bør føle seg altfor trygge i fremtiden. Håper alle fra landslagsrytterene møter på de neste norgescupene så de får vise hvem som er hot og «Who´s not» .

IMG_3582 IMG_3565 IMG_3568

 

One thought on “Nordisk mesterskap, Solid innsats av Gressvik bmx-klubb”

Legg igjen en kommentar